Πως να κάνετε τα μάρμαρα να λάμπουν 2019-09-25T14:54:13+00:00

Project Description

Το μάρμαρο είναι ένα εντυπωσιακό φυσικό υλικό το οποίο όμως έχει περισσότερες απαιτήσεις στον καθαρισμό του, η σκόνη το καταστρέφει γι’αυτο χρειάζεται συχνό καθάρισμα για να μένει παντα λαμπερό.
Ο καλύτερος τρόπος να το φροντίσεις είναι να φτιάξεις ένα φυσικό καθαριστικό για μάρμαρα με υλικά από την κουζίνα σου.
α}ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΟΔΑ
Η μαγειρική σόδα σε μορφή σκόνης είναι φιλική προς τις περισσότερες επιφάνειες του σπιτιού και δεν ρισκάρεις κάθε φορά που την χρησιμοποιείς,προτείνουμε δυο τρόπους για τον καθαρισμό των μαρμάρινων επιφανειών:
1)Πασπαλίζεις ένα λεπτό στρώμα σόδας πάνω στα μάρμαρα, μετά από λίγα λεπτά μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα ελαφρώς υγρό βαμβακερό πανί ώστε να τρίψεις τις επιφάνειες,τέλος σφουγγαρίζεις με χλιαρό νερό και στεγνώνεις τρίβοντας με ένα στεγνό πανί για να μην μείνουν στάμπες από τα νερά.
2)Φτιάχνεις μια πάστα από ζεστό νερό και σόδα ,η ποσότητα εξαρτάτε από το μέγεθος των επιφανειών που έχεις να καθαρίσεις. Αφού φτιάξεις την πάστα τρίψε τα μάρμαρα με αυτή χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί ή μαλακό σφουγγάρι άφησε το μείγμα να δράσει για λίγο και στη συνέχεια ξέβγαλε με άφθονο νερό και στέγνωσε με πανί όπως στην πρώτη περίπτωση .
β}ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ
Τρίψε σε κομμάτια την πλάκα σαπουνιού σε δοχείο με ζεστό νερό στη συνέχεια ανακατεύεις μέχρι να γίνουν ενιαίο μείγμα,το σαπούνι δεν χρειάζεται να είναι μεγάλη ποσότητα λίγες φλούδες αρκούν, με το μείγμα πέρασε τις μαρμάρινες επιφάνειες είτε με σφουγγαρίστρα είτε με μαλακό πανί,πριν στεγνώσουν σφουγγάρισε ξανά μόνο με νερό χλιαρό .Τελος στεγνώνεις τρίβοντας με ένα στεγνό πανί για να μην μείνουν στάμπες από τα νερά.
*ποτέ δεν χρησιμοποιούμε χλωρίνη ή άλλα καυστικά καθαριστικά σε μαρμάρινες επιφάνειες γιατί χάνουν τη γυαλάδα τους και θαμπώνουν